Prodecon

jotta puhdas on puhdas – myös tulevaisuudessa

ProDecon

ProDecon on johtava toimija teollisuuden kemiallisessa puhdistuksessa ja jalostamoiden dekontaminoinnissa. Yhtiö keskittyy tarjoamaan asiakkailleen korkealaatuisia ja turvallisia ratkaisuja, ja heidän prosessinsa ovat hyvin mukautettavissa asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Vuosikymmenten kokemus monipuolisista kemiallisista puhdistusratkaisuista eri toimialoilla mahdollistaa räätälöityjen palveluiden tarjoamisen asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. ProDecon on kehittänyt oman ainutlaatuisen kemikaalivalikoimansa sekä suunnitellut erikoislaitteita, joiden avulla varmistetaan turvallinen, kustannustehokas ja aikataulussa pysyvä palvelu kaikille teollisuudenaloille.

Innovatiivisella lähestymistavallaan ProDecon on vakiinnuttanut asemansa strategisena kumppanina merkittävissä teollisuushankkeissa ympäri maailmaa. Fluorillisista vaahtonesteistä fluorivapaisiin siirryttäessä sammutusjärjestelmien perusteellinen puhdistaminen on välttämätöntä, jotta uusi fluorivapaa vaahtoneste pysyy vaatimustenmukaisena nyt ja tulevaisuudessa. Lisätietoja löydät täältä. ProDeconin omiin, englanninkielisiin sivuihin pääset tutustumaan tästä.

Onko sinulla kysymyksiä PFAS-yhdisteistä? Koska PFAS-yhdisteet ovat monimutkainen kokonaisuus, keräsimme yhteen useimmin kysytyt kysymykset aiheesta. Löydät ne täältä.

Miksi ProDecon-puhdistus?

Turvallisuus ja laatu

ProDecon asettaa aina terveyden ja turvallisuuden etusijalle kaikessa toiminnassaan. Yrityksen ydinliiketoiminta keskittyy kemialliseen puhdistamiseen ja dekontaminointiin, joten he ymmärtävät näiden toimenpiteiden korkeat vaatimukset. Yritys on sertifioitu ISO 9001, 14401 ja 45001 -standardeilla.

Henkilöstö

ProDecon mobilisoi kokeneet dekontaminaation asiantuntijat ja kenttäinsinöörit, jotka ovat koulutettuja ja sertifioituja työskentelemään vaativissa ja vaarallisissa ympäristöissä. Tämä asiantuntemus varmistaa, että kaikki työ suoritetaan korkeimpien standardien mukaan.

Asiantuntemus

ProDecon tekee yhteistyötä amerikkalaisen Tetra Techin kanssa, ja tämä yhteistyö varmistaa huipputason ratkaisut asiakkaille. Tetra Techillä on laaja kokemus PFAS-kemikaaleista, ja yritys on kehittänyt oman PFAScrub® -kemikaalin sekä ainutlaatuisen TOP Assay -pintanäytemenetelmän. ProDecon ja Tetra Tech ovat dekontaminoineet yhdessä yli 200 kohdetta, kuten säiliöitä, ajoneuvoja, putkistoja ja merenkulkualuksia, 100% menestyksellä.

Analyysit

ProDecon tarjoaa kattavat analyysimahdollisuudet puhdistusprosessin onnistumisen tukemiseksi. Tähän kuuluvat :

  • TOP Assay -analyysi, joka mahdollistaa PFAS-pitoisuuksien määrittämisen puhdistettavan kohteen sisäpinnalla, mikäli ne liukenevat uuteen vaahtoon dekontaminaation jälkeen. Tämä on linjassa nykyisten REACH-säädösten kanssa.
  • AOF-analyysi mittaa fluoripitoisia orgaanisia yhdisteitä, jotka on kerätty dekontaminaatioprosessin aikana ja mahdollistaa PFAS-yhdisteiden ”irtoamisnopeuden” arvioimisen PFAScrub®-liuoksen kierrätyksen aikana.

Kustannussäästöt

ProDeconin ratkaisujen avulla voidaan vähentää merkittävästi kustannuksia. Erikoislaitteiston käyttö vähentää kemikaalien ja jätteen määrää, mikä johtaa alhaisempiin kustannuksiin koko dekontaminaatioprosessissa.

Riskienhallinta

ProDeconin henkilöstö on koulutettu, pätevä ja tottunut työskentelemään Seveso-laitoksissa ja muissa vaativissa ympäristöissä, ja yrityksellä on pitkä kokemus riskienhallinnasta.

Entäpä kustannukset?

Olemme laskeneet suuntaa antavat esimerkit*, mitä vaahtonesteen vaihto fluorillisesta fluorivapaaseen voi tulla kustantamaan erilaisilla puhdistusmenetelmillä.

(*huomioithan, että laskemissa esitetyt hinnat ovat suuntaa antavia ja kohdekohtaisia)

Esimerkkilaskelmiin sisältyy 2 x 10 m3 säiliön, 1 x sekoittajan ja putkiston puhdistus.
Laskelmissa käytetyt esimerkkihinnat:

  • vaahtonesteen asianmukainen hävitys: 2 €/l
  • uusi fluorivapaa vaahtoneste: 6 €/l

Esimerkki 1Riittämätön puhdistus (ei-suositeltu toimintatapa)

1) Vanha vaahtoneste tyhjennetään laitteistosta ja hävitetään asianmukaisesti.
20.000€

2) Järjestelmä pestään huolellisesti vedellä ja puhdistusaineella.

3) Puhdistusprosessin jälkeen järjestelmään täytetään uusi fluorivapaa vaahtoneste.
120.000€

4) Myöhemmin havaitaan, että uusi vaahtoneste on saastunut laitteiston pinnoilta liuenneilla PFAS-jäämillä, eikä enää ole vaatimustenmukaista. Saastunut fluorivapaa vaahtoneste tyhjennetään järjestelmästä ja hävitetään asianmukaisesti.
20.000€

5) Tällä kertaa järjestelmä halutaan puhdistaa niin tehokkaasti, että uusi vaahto pysyy vaatimustenmukaisena myös tulevaisuudessa. Järjestelmä puhdistetaan ProDeconin perusteellisella puhdistusmenetelmällä.
90.000€

6) Perusteellisen puhdistusprosessin jälkeen laitteistoon täytetään uusi fluorivapaa vaahtoneste.
120.000€

Kokonaiskustannukset: 370.000€

Esimerkki 2Perusteellinen puhdistus (suositeltu toimintatapa)

1) Vanha vaahtoneste tyhjennetään laitteistosta ja hävitetään asianmukaisesti.
20.000€

2) Järjestelmä halutaan puhdistaa suoraan niin hyvin, että uusi vaahto pysyy vaatimustenmukaisena myös tulevaisuudessa. Järjestelmä puhdistetaan ProDeconin perusteellisella puhdistusmenetelmällä.
90.000€

3) Perusteellisen puhdistusprosessin jälkeen järjestelmään täytetään uusi fluorivapaa vaahtoneste.
120.000€

Kokonaiskustannukset: 230.000€

Kuten yksinkertaistetusta esimerkistämme nähdään, säiliöiden puhdistus asianmukaisesti säästää merkittäviltä lisäkustannuksilta.

    Tarjouspyynnöt ja tiedustelut