sinertävällä pohjalla F eli fluorin kemiallinen merkki ja muita kemiallisia merkkejä vaaleiden kuusikulmioiden sisällä

Palvelumme laajenee

Palvelumme räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden ja laitteiston mukaisesti. Yhteistyökumppanimme ProDecon mahdollistaa sammutusjärjestelmien tehokkaan puhdistamisen PFAS-jäämistä niin, että käytössäsi oleva fluorivapaa vaahtoneste pysyy säädöstenmukaisena nyt ja tulevaisuudessa. Lue lisää täältä!

PFAS-yhdisteitä koskevaa EU-lainsäädäntöä päivitettiin 19.9. PFHxA-yhdisteiden osalta (KOMISSION ASETUS (EU) 2024/2462, annettu 19 päivänä syyskuuta 2024, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) N:o 1907/2006 olevan liitteen XVII muuttamisesta siltä osin kuin on kyse undekafluoriheksaanihaposta (PFHxA), sen suoloista ja PFHxA:n kanssa samankaltaisista aineista), ja niille määritettiin seuraavat raja-arvot:

14.4.2026 alkaen sammutusvaahtoja ja -vaahtotiivisteitä, joiden PFHxA:n ja sen suolojen yhteispitoisuus on 25 ppb tai enemmän, tai PFHxA:n kanssa samankaltaisten aineiden yhteispitoisuus on 1000 ppb tai enemmän, ei saa saattaa markkinoille tai käyttää:
a) koulutukseen ja testaukseen, paitsi jos kyseessä on sammutusjärjestelmän toiminnallinen testaus edellyttäen, että päästöt eristetään.
b) pelastuslaitoksen toimesta, paitsi jos pelastuslaitos osallistuu teollisten tulipalojen sammuttamiseen tietyissä tuotantolaitoksissa ja käyttää vaahtoja ja varusteita vain tähän tarkoitukseen.

10.10.2029 alkaen samat raja-arvot koskevat siviili-ilmailuun (siviililentoasemat mukaan luettuna) tarkoitettuja sammutusvaahtoja ja -tiivisteitä.

Komission asetuksen löydät täältä.

Koska PFAS-yhdisteet ja niihin liittyvä lainsäädäntö on monimutkainen aihe, olemme koonneet yhteen useimmin kysytyt kysymykset. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä! Autamme mielellämme mieltä askarruttavissa kysymyksissä.

    Ota yhteyttä