suunnitelmatjakartoitukset

Suunnitelmat ja kartoitukset

Turvallisuudesta huolehtiminen on olennainen osa yritysten ja laitosten toimintaa. Huolellinen suunnittelu, riskien kartoitus sekä koulutus auttavat minimoimaan mahdolliset vahingot ja helpottavat toiminnan jatkuvuuden turvaamisessa. Tärkeä osa turvallisuuden edistämisessä on laatia ja pitää ajan tasalla kohteen turvallisuussuunnitelma sekä toteuttaa siihen liittyvä koulutus.

Suunnitteluvelvoite on määritelty pelastuslaissa ja valtioneuvoston asetuksessa pelastustoimesta. Määräysten mukaan rakennuksen omistaja ja haltija, teollisuus- ja liiketoiminnan harjoittaja, virasto, laitos ja muu yhteisö on velvollinen varautumaan asianomaisessa kohteessa olevien henkilöiden ja omaisuuden sekä ympäristön suojelemiseen vaaratilanteissa sekä sellaisiin pelastustoimenpiteisiin, joihin ne omatoimisesti kykenevät. Mainittujen tahojen on laadittava suunnitelma edellä mainituista toimenpiteistä.

MITEN VOIMME AUTTAA?

Katso lisää palvelujamme

Pelastussuunnitelma

on laadittava mm. seuraavia kohteita varten
  • asuinrakennuksiin, joissa on vähintään kolme asuinhuoneistoa
  • kouluihin, oppilaitoksiin ja muihin vastaaviin opetuksessa käytettäviin tiloihin
  • lastensuojelulaitoksiin ja koulukoteihin sekä päiväkoteihin
  • tiloihin, joita käytetään vähintään 20 henkilön tilapäiseen joukkomajoitukseen
  • kirkkoihin, kirjastoihin, urheilu- ja näyttelyhalleihin, teattereihin, liikenneasemille, messualueille
  • kauppakeskuksiin ja vastaaviin tiloihin sekä yli 400 neliömetrin myymälöihin
  • yli 50 asiakaspaikan ravintoloihin ja vastaaviin tiloihin
  • yli 1500 neliömetrin teollisuus-, tuotanto- ja varastorakennuksiin
  • työpaikkatiloihin, joissa työntekijöiden ja samanaikaisesti paikalla olevien muiden ihmisten määrä on yleensä vähintään 50

 

Pelastuslain määräämät suunnitelmat

exit

Pelastussuunnitelma

Pelastussuunnitelma laaditaan aina asiakas- ja tapauskohtaisesti. Pelastussuunnitelman laadinta on siten tiivistä yhteistyötä meidän ja asiakkaan välillä. Jos pelastussuunnitelman laadinta on ajankohtaista, ota yhteyttä. Etsitään yhdessä ne yhteistyön muodot, joilla suunnitelma voidaan toteuttaa.

Suunnitelma tai sen yhteenveto on toimitettava kunnan pelastusviranomaisille kunnan antamien ohjeiden mukaisesti sekä tiedotettava siitä asianomaisen kohteen asukkaille, työntekijöille ja muille, joiden on osallistuttava suunnitelman toimeenpanoon.

Lainsäädännössä edellytetään lisäksi, että suunnitelma on pidettävä ajan tasalla (11 §).

Poistumisreittisuunnitelma

Poistumisreitit on aina merkittävä. Poistumisreittiopastuksen tarkoituksenmukainen sijoittaminen edellyttää ennakkosuunnittelua ja kiinteistökohtaisten olosuhteiden huomioimista.

Opasteiden tulee olla mahdollisimman hyvin havaittavia ja taustasta erottuvia. Poistumisreittien suunnittelussa ja asennuksessa on huomioitava mm. useampikerroksisten ja sokkeloisten rakennusten asettamat vaatimukset turvalliseen hätätilanteessa poistumiseen.

Valikoimistamme löytyy kaikki poistumisreittikilvet. Kartoitamme nillle sopivat sijoituspaikat ja asennamme ne tarvittaessa paikoilleen.

Kilpikartoitus

Valtioneuvoston asetus 687/2015 määrätään työpaikkojen turvamerkeistä ja niiden vähimmäisvaatimuksista. Opasteiden tarkoituksenmukainen sijoittaminen edellyttää ennakkosuunnittelua.

Kilpien on oltava valmistettu iskun- ja säänkestävästä sekä ympäristöolosuhteet kestävästä materiaalista. Kilpien mittojen sekä väri- ja valo-ominaisuuksien on oltava sellaiset, että kilvet voi nähdä ja niiden merkityksen ymmärtää helposti.

Kilpikartoituksessa

  • Kartoitetaan kiinteistönne nykyisten kilpien riittävyys nykyisten kilpien kunto
  • Nykyisten kilpien sijoittelun totuudenmukaisuus
  • Uusien kilpien tarve

Kartoituksen perusteella voimme hoitaa kilpien vaihdot ja lisäykset asennuksineen.

 

Tiedustele palvelua